Pomoc djevojcicama sa Cetinja

Go down

Pomoc djevojcicama sa Cetinja

Post  wulfy on Wed Aug 24, 2011 5:42 pm

SA PRINCEM DO BUDVE

Vozači "harlija" stižu na Cetinje, spremili pomoć za Ivanu, Andreu i Saru

Riječ je o akciji koju su inicirali Davor i Ana Šćepanović - Mašek, po sopstevnom prizanju velika jugonostalgičarka, koja je željela da pomogne djevojčicama.
Ljubitelji „harli dejvidsona“ sa princom Nikolom Petrovićem sjutra će se sa Cetinja kotorskim stranama spustiti do bečićkog hotela „Splendid”, gdje će odmarati od dvodnevne vožnje koju su nazvali „Montenegro ride” .
Riječ je o tridesetak vozača ljubitelja "harli dejvidsona" koji su doputovali iz Švajcarske kako bi na Cetinju uručili pomoć djevojčicama Ivani Janković, Andrei Begović i Sari Božović kojima je potrebno liječenje u Moskvi.
Riječ je o akciji koju su inicirali Davor i Ana Šćepanović - Mašek, po sopstevnom prizanju velika jugonostalgičarka, koja je željela da pomogne djevojčicama. "Pitaću vas da li nakon staza po Crnoj Gori za sebe zaista možete reći da ste dobri vozači"
Kaže kako je svoje saputnike ubijedila da otkriju Crnu Goru kao zemlju nesvakidašnje ljepote.
”Bio je to svojevrstan izazov koji su rado prihvatili, budući da sam im rekla: Pitaću vas da li nakon staza po Crnoj Gori za sebe zaista možete reći da ste dobri vozači čuvenog "harlija", no kada su čuli za djevojčice sa Cetinja, dileme više nije bilo”, objašnjava Ana.
Stanovnici Crne Gore u prilici su da doprinesu akciji i uplatom novca na humanitarni žiro – račun 535-120-98-63, koji je u sklopu akcije „Darujmo srcem“ otvorila Prijestonica Cetinje

Princ na motoru do Splendida
Ana Mašek navodi da je sve dobilo potpuno novu, "veličanstvenu dimeneziju" nakon sazanja da je potomak crnogorske kraljevske dinastije Petrović, princ Nikola Petrović koji je strastveni motociklista, u Crnoj Gori.
Kaže da su počastvovani činejnicom da će na Cetinju zajedno sa njima uručiti donaciju i pridružiti im se u vožnji do Splendida. Zato će sjutra u bašti dvorca Petrovića na Cetinju uručiti novac koji je potreban djevojčicama za liječenje u Rusiji.
"Nakon uručenja donacije nastavljamo uživanje i to do Bečića i hotela Splendid i to starim kotorskim stranama, budući da su nam vremenske prilike naklonjene ne želimo da propustimo priliku da istovremeno uživamo u vožnji i pogledu.
Biće to dug dan budući da smo juče stigli u Crnu Goru. Zato smo odlučili da nakon napornih dionica sebe nagradimo sa malo luksuza i odsjednemo u Splendidu za koji smo čuli u Švajcarskoj a i već nakon toga nastavljamo ka Bokokotorskom zaliviu.
Tamo će nam biti priređen i koktel na kojem će sa nama biti i Njegovo Veličanstvo princ Nikola“, ističe Ana Mašek.
Ljubitelji motora koji su širom svijeta poznati po neobičnim turama i provodu gdje god da se okupe, takođe su poznati po takozvanoj "Ljubavnoj vožnji" (Love Ride).
Naime, svakog četvrtog maja u svim krajevima svijeta kreću na put kako bi novcem koji prikupe pomogli djecu kojoj je to potrebno. Davor i Ana su odlučili da se ove godine Love Ride vozi po Crnoj Gori i zato su je i nazvali „Crnogorska vožnja“ (Montengro ride) .

Četrdeset vozača svih godišta
Uprkos mišljenju da je "harli" motor mladosti i buntovništva, stvarnost je nešto drugačija.
U maloj švajcarskoj grupi ima onih, poput Mine i Norbera Duniga, koji potvrđuju kako Harli ne poznaje granice, pa ni starosne. Njih dvoje dijele ljubav prema "harliju" već pedeset godina, koliko su u braku.
Osim Davora i Ane Mašek, većina ovih bajkera će prvi put upoznati Crnu Goru, ali najavljuju kako namjeravaju da „Montenegro ride“ postane tradicija i da novim humanim gestovima obilježe svaku novu vožnju.

Humanitarni koncert za djevojčice
Humanitrani koncert u cilju odlaska na liječenje u Moskvu, tri mlade Cetinjanke koje boluju od cerebralne paralize, Ivane Janković, Andree Begović i Sare Božovi, biće održan na Ljetnjoj pozornici.
Na koncertu, koji u saradnji sa Prijestonicom Cetinje i Udruženjem estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore, organizuju roditelji tri djevojčice sa Cetinja, nastupiće niz crnogorskih muzičara, i to bend „Perper“, Zoran Kalezić, Vanja Radovanović, Danijel Alibabić, Igor Đurović, Vesko Belada, etno grupa „Zora“, Darko Martinović, Nina Žižić, Tanja Šeter, Andrea Demirović i sastav „Autumn For Free“.
Ulaznice će koštati tri eura i već se mogu kupiti na Cetinju (Dvorski trg) i u Podgorici (Trg Republike – „Gradska knjižara“), dok će uoči koncerta, ulaznice biti prodavane i ispred Ljetnje pozornice.
Akcija „Darujmo srcem“, trajaće do 4. septembra, kada bi dan kasnije, shodno planu, Ivana, Andrea i Sara, trebalo da otputuju na medicinski tretman u Rusku Federaciju, na kliniku „Medikus“.

Slaba akcija sms pomoći
Podsjećamo, za njihovo liječenje potrebno je 40 hiljada eura, bez putnih troškova i troškova za prevodioca. Nakon sjutrašnjeg koncerta biće poznato dali je akcija uspjela i koliko je novca sakupljeno.
Prije objavljivanja informacije u našem listu, na žiro računu je bilo 7 hijada eura, koje su uplatile Prijestonica Cetinji i Lovćen osiguranje, dok akcija putem sms nije dala mnogo uspjeha jer je bilo prikupljeno svega 20 eura.
Kako je Vijestima rekla majka jedne od djevojčica Marina Božović, nakon teksta u Vijestima, čula je da se dosta ljudi zainteresovalo da pomogne, ali koliko je novca uplaćeno, biće poznato nakon koncerta.

izvor: [You must be registered and logged in to see this link.]


POMOGNITE DJEVOJČICAMA SA CETINJA, FALI JOŠ 20.000 EURA

Bajkeri uručili 3.500 eura za liječenje Ivane, Andree i Sare

Naše djevojčice 5. septembra treba da budu na klinici u Moskvi, i sada je sve u božijim rukama" kaže Marina Božović
Tridesetak vozača ljubitelja "harli dejvidsona" iz Švajcarske, uručili su ček od 3.500 eura, djevojčicama Ivani Janković, Andrei Begović i Sari Božović koje 5. septembra treba da otputuju za Rusiji, kako bi se na jednoj moskovskoj klinici liječile od cerebralne paralize.
Majke djevojčica kazale su da ne mogu naći riječi da se zahvale svima onima koji su spremni da pomognu.
" Samim tim što smo se kao roditelji odlučili na jedan ovakav korak, zajedno sa Prijestonicom i mnogim drugim ljudima humanog srca, normalno je da nam znači puno.
Naše djevojčice 5. septembra treba da budu na klinici u Moskvi, i sada je sve u božijim rukama" kaže Marina Božović.

Davor i Ana pokrenuli akciju
Akciju u kojoj su bajkeri dali novac za tri cetinjske dejvojčice inicirali su Davor i Ana Šćepanović.
" Zemlja Njegoša, kraljice Milene i kralja Nikole, vladike Danila, bila jeiI ostala , zemlja nedodirljivih ljepota, zemlja ponosa i mudrosti, istorije i kulture, i prije svega solidarnosti. Upravo zbog te solidarnosti, mi smo sada ovdje. Andrea, Ivana i Sara, su naš razlog što smo danas u dvorištu kralja Nikole" kazala je Ana Šćepanović .
Njen suprug Davor kaže da su u Crnu Goru došli kao udruženje “harli dejvidsona” , na inicijativuiI inspiraciju njegove žene koja je veliki jugonostalgičar."
" Mi smo došli ovdje ne samo da uživamo , nego i da činimo dobro. Tako smo se dogovorili sa princom Nikolom gdje možemo najbolje da pomognemo.
Naše cijelo udruženje je sakupilo 3.5 hilajde eura da pomogne ovim djevojčicama" kazao je Davor Šćepanović.

Bogdanović: Filantropski primjer
Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović kazao je da mu je izuzetna čast što je bio dio jedne manifestacije koja ima humanitarni karakter.
" Drago mi je što je udruženje “Montenegro ride”, imalo senzibiliteta kada su upitanju naše tri djevojčice. Želim da im se zahvalim, jer je riječ o jednom filantropskom primjeru.
Prijestonica, je prije svega grad u kojem se srijeću i prepliću istorijski motivi, grad koji odražava komunikaciju prošlosti i sadašnjosti, i zato se nadam da će oni opet doći na Cetinje, i da će im to preći u tradiciju" kazao je Bogdanović.

Princ: Veliki sam obožavalac motora
Princ Nikola II Petrović Njegoš, kazao je da se nada da će tri djevojčice u čiju se čast ovo sve radilo uspjeti da odbiju uslove za bolji život.
"Jako sam zadovoljan što sam svima vama ovdje, povodom ovog nezaboravnog susreta. Jako je rijetko sresti na jednom mjestu, vozače harli dejvidsona, roditelje tri djevojčice kojima je potrebna pomoć, gradonačelnika i princa, koji su se okupili oko istog cilja.
Drago mi je što sam uspio da povežem sve te ljude. A posebno mi čini zadovoljstvo jer sam ja veliki obožavalac motora, a mislim da je ovaj trenutak na Cetinju, najljepši dio njihovog putovanja" kazao je princ Nikola.
On je dodao da je zadovoljan što ekipa bajkera dolazi iz Švajcarske, koja na tri nivoa predstavlja jako značajnu zemlju – na nivou demokratije, ekologije i pacifizma.
Stanovnici Crne Gore u prilici su da doprinesu akciji i uplatom novca na humanitarni žiro – račun 535-120-98-63, koji je u sklopu akcije „Darujmo srcem“ otvorila Prijestonica Cetinje.
I mobilne telefonije su otvorile linije putem kojih se može uplatiti novac za njihovo liječenje. Podsjećamo, za liječenje potrebno je 40 hiljada eura, bez putnih troškova i troškova za prevodioca.
Kako Vijesti saznaju, prikupljeno je nešto više od 20 hiljada eura. Roditelji se nadaju da će do 5. septembra biti prikupljen kompletan iznos.
"Iako izgleda da se novac prikuplja sporo, ja moram reći da su Crnogorci ipak humani ljudi, jer svako daje koliko može, a nije lako ni izdvojiti novac u današnjem vremenu" kaže Marina Božović.

Crnogorska vožnja
Nakon uručene pomoći, ljubitelji „harli dejvidsona“ sa princom Nikolom Petrovićem, sa Cetinja su se kotorskim stranama spustiti do bečićkog hotela „Splendid”, gdje će odmarati od dvodnevne vožnje koju su nazvali „Montenegro ride” .
Ljubitelji motora koji su širom svijeta poznati po neobičnim turama i provodu gdje god da se okupe, takođe su poznati po takozvanoj "Ljubavnoj vožnji" (Love Ride).
Naime, svakog četvrtog maja u svim krajevima svijeta kreću na put kako bi novcem koji prikupe pomogli djecu kojoj je to potrebno.
Davor i Ana su odlučili da se ove godine Love Ride vozi po Crnoj Gori i zato su je i nazvali „Crnogorska vožnja“ (Montenegro ride)

izvor: [You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
BAJKERI IZ ŠVAJCARSKE ODAZVALI SE AKCIJI "DARUJMO SRCE"

Pomoć za Ivanu, Andreu i Saru

Tri djevojčice sa Cetinja oboljele od cerebralne paralize danas će dobiti novčanu pomoć od grupe bajkera koji će u Crnu Goru doputovati iz Švajcarske
Među motociklistima u akciji koju su inicirali Davor i Ana Mašek Šćepanović iz Švajcarske, biće i crnogorski princ Nikola Petrović, arhitekta iz Pariza.
Tridesetak bajkera iz ogranka kluba "Harli Dejvidson", pošto uruče donaciju oboljeloj djeci, Ivani Janković, Andrei Begović i Sari Božović, spustiće se kotorskim stranama od Cetinja do Budve. Vozači "harlija" odazvali su se velikoj humanitarnoj akciji pod nazivom "Darujmo srcem", čiji cilj je da se za liječenje oboljelih djevojčica obezbijedi oko 40.000 eura.

izvor: [You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
wulfy

Posts : 158
Join date : 2009-12-15
Age : 41
Location : Budva

View user profile http://www.pontaradio.com

Back to top Go down

Re: Pomoc djevojcicama sa Cetinja

Post  wulfy on Wed Aug 24, 2011 5:43 pm

Ajd ovako, sada u subotu ćemo se vidjet većina u Bijeloj pa se to može iskoristiti da se da neki skromni prilog.
Moglo bi se do sledećeg vikenda još nešto skupit, te vjerujem da bi naš prilog mogao biti oko 500 € (neko iskustvo od predhodnih akcija)

Sa tim novcem neka grupa bi se sledeći vikend (2. septembar) mogla provozat do Cetinja. Djevojćice bi trebale da krenu u Moskvu 5. septembra.
avatar
wulfy

Posts : 158
Join date : 2009-12-15
Age : 41
Location : Budva

View user profile http://www.pontaradio.com

Back to top Go down

Re: Pomoc djevojcicama sa Cetinja

Post  tdm93 on Wed Aug 24, 2011 9:26 pm

Slažem se sa tobom vukane možemo i mi u okviru kluba da skupimo
avatar
tdm93

Posts : 613
Join date : 2009-12-14
Age : 50
Location : Budva

View user profile

Back to top Go down

Re: Pomoc djevojcicama sa Cetinja

Post  wrong rider on Wed Aug 24, 2011 11:18 pm

avatar
wrong rider

Posts : 995
Join date : 2009-12-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Pomoc djevojcicama sa Cetinja

Post  GuGi on Thu Aug 25, 2011 9:40 am

tdm93 wrote:Slažem se sa tobom vukane možemo i mi u okviru kluba da skupimo


avatar
GuGi

Posts : 1671
Join date : 2009-12-13
Age : 51
Location : City Of Rožaje Downtown ... Sometimes Plav & Gusinje...

View user profile

Back to top Go down

Re: Pomoc djevojcicama sa Cetinja

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum